Waarborgen privacy

Het waarborgen van de privacy van bezoekers van www.savantiswebshop.nl is een belangrijke taak voor ons. Daarom beschrijven we in onze privacy policy welke informatie we verzamelen en hoe wij deze informatie gebruiken.

Deze privacy verklaring is voor het laatst aangepast op 25 mei 2018.

Contactgegevens

De persoonsgegevens worden verwerkt door

Stichting Savantis Vakcentrum

KvKnr. 41149071

Limaweg 25

2743 CB Waddinxveen

0182 - 64 11 11

bestelling@savantis.nl

 

Overzicht gevraagde persoonsgegevens

Afhankelijk van je handeling binnen de webshop kan je gevraagd worden naar de volgende gegevens: naam, achternaam, voorletters, e-mail, telefoonnummer, factuur- en of postadres, bankrekeningnummer, werkgever en contactpersoon gegevens.

Wij verwerken bepaalde persoonsgegevens om uitvoering te geven aan je overeenkomst. Tevens verwerken wij persoonsgegevens, omdat Savantis hier gerechtvaardigde belangen bij heeft. Deze gerechtvaardigde belangen zijn:

  • Je zo efficiënt mogelijke van dienst kunnen zijn;
  • Een goede en verantwoorde afhandeling van betalingen;
  • Klantgericht kunnen werken en onze diensten kunnen verbeteren;

Indien persoonsgegevens worden verwerkt op grond van toestemming, zal dit altijd eerst worden gevraagd.

Wat doen we met je gegevens?

Bestelling

Voor je bestelling hebben we je naam, e-mailadres, adres(sen), bankrekeningnummer betaalgegevens en soms ook je telefoonnummer nodig. Om te betalen voor je bestelling vragen we je om gebruik te maken van iDEAL. Savantis verwerkt deze gegevens om de leveringsovereenkomst uit te kunnen voeren. Daarmee kunnen we je bestelling bezorgen en je op de hoogte houden over je bestelling. We geven je gegevens ook aan anderen als dat nodig is voor een bestelling, bijvoorbeeld aan onze reproductiepartner en bezorgdiensten. We eisen van onze partner dat ze net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaan als wij dat doen.

Klantenservice

Je kunt met ons bellen, mailen of een ticket aanmaken in onze webshop. Om je snel te kunnen helpen bij vragen, maken we gebruik van je gegevens en maken we aantekeningen die we bewaren. Handig als je ons nog een keer belt. Gegevens over het telefoongesprek met jou worden geregistreerd en ook e-mails worden bewaard. Je helpt ons zo bij analyses en verbetering van onze diensten. Soms maken we gebruik van een andere partij voor het geven van antwoord op je vragen. Die kan daarvoor jouw gegevens gebruiken.

 Account

In je account op savantiswebshop.nl slaan we onder andere de volgende informatie op: je naam, adres(sen), telefoonnummer, e-mailadres, aflever- en betaalgegevens. Handig, want dan hoef je deze gegevens niet elke keer opnieuw in te voeren. We bewaren ook gegevens over je eerdere bestellingen zodat je deze makkelijk kan terugvinden.

Voor gebruikers die namens scholen en boekhandels een account aanmaken, en die per bestelling een factuur willen ontvangen, gebruiken we deze en de gegevens van de werkgever om het mogelijk te maken om op rekening te kunnen betalen na afloop van de bestelling.

Nieuwsbrieven

Je kunt je aanmelden voor onze verschillende nieuwsbrieven. Zo blijf je op de hoogte van onze aanbiedingen, acties en ons nieuws. Hiervoor gebruiken we je naam en e-mailadres. Wil je geen nieuwsbrieven meer ontvangen? Je kunt je altijd afmelden.

Beveiliging

Wij vinden het belangrijk dat je persoonsgegevens zijn beveiligd tegen verlies of onbevoegde toegang. Daarom hebben we passende beveiligingsmaatregelen genomen. De webshop www.savantiswebshop.nl is beveiligd met een eigen SSL (Secure Socket Layer) certificaat. Secure Socket Layer (SSL) is een beveiligingsprotocol en wordt in de huidige digitale wereld gebruikt wanneer een webbrowser een veilige verbinding moet kunnen maken met een webserver via het "onveilige internet"

Savantis gebruikt je persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor je ze hebt achtergelaten. Je persoonsgegevens worden nooit doorverkocht aan derde partijen voor commerciële doeleinden.

Doorgifte van je gegevens buiten de EER

Uw persoonsgegevens kunnen buiten de EER worden verwerkt. De EER is de Europese Economische Ruimte, bestaande uit de landen van de Europese Unie, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Meer in het bijzonder kunnen uw persoonsgegevens worden verwerkt in [naam land]. Daarvoor zijn [concrete waarborgen op grond van de wet] getroffen. 

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Savantis bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor je ze hebt achtergelaten. Dit betekent dat je persoonsgegevens bewaard worden zolang zij nodig zijn om de betreffende doelen te bereiken. Bepaalde gegevens moeten langer bewaard worden, omdat Savantis zich moet houden aan wettelijke bewaarplichten, zoals de fiscale bewaarplicht.

Cookies

Savantiswebshop.nl gebruikt functionele en analytische cookies welke nauwelijks gevolg hebben voor je privacy. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die bijhouden wat in het virtuele winkelwagentje zit. Ook wordt er een cookie gebruikt om de sessie van de bezoeker te onthouden (SESSIONID).

Je rechten

Je hebt het recht om Savantis een verzoek te doen tot inzage van je persoonsgegevens. Na ontvangst van je verzoek ontvang je binnen 1 maand een overzicht van je persoonsgegevens. Indien daaruit onjuistheden blijken kun je verzoeken je gegevens aan te passen of aan te vullen.

Daarnaast heb je het recht om te verzoeken om je persoonsgegevens te verwijderen of het gebruik hiervan te beperken. Dit kan gevolgen hebben op de dienstverlening die Savantis in de toekomst kan leveren.

Ook kun je Savantis verzoeken om overdracht van je persoonsgegevens of kun je bezwaar aantekenen tegen de verwerking van je persoonsgegevens vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden.

Vragen over deze privacyverklaring of een verzoek over de verwerking van je persoonsgegevens kun je sturen naar:

Savantis

Postbus 76

2740 AB Waddinxveen

telefoon: 0182 - 64 11 11

e-mail: bestelling@savantis.nl

 

Als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens door Savantis, laat dit dan vooral aan ons weten. Mocht je er met ons niet samen uitkomen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Kloppen je gegevens niet of heb je andere vragen?

Klopt er iets niet of wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We staan tijdens kantooruren klaar om je te helpen via bestelling@savantis.nl of 0182 64 11 11.